Iedereen heeft het wel in huis, nagellak. Nagellak is verkrijgbaar in verschillende kleuren, en hoewel transparante nagellak niet onze favoriete ‘kleur’ is hebben wij deze toch in huis. Je zult je vast afvragen waarom wij dat hebben. Wij hebben transparante nagellak in huis omdat het een heel handig middel is voor verschillende huishoudelijke ‘problemen’.

Wij zullen 10 handige tips met jullie delen die je kunt doen met een flesje transparante nagellak. Dat kleine flesje transparante nagellak kan je heel goed helpen bij een aantal huishoudelijke ‘problemen’.

1. Maak je labels en stickers waterdicht

Iedereen heeft er wel eens mee te maken, je hebt een sticker op één van je huishouddozen geplakt en weggelegd in de schuur. Wanneer je na een tijd de schuur binnengaat zie je dat de tekst van de sticker is weggevaagd. Dit kun je voorkomen door transparante nagellak aan te brengen op je label of sticker. Je zult merken dat je eigen labels en stickers altijd goed te lezen zijn.

2. Voorkom dat je ringen of oorbellen gaan irriteren

Draag je één van je favoriete ringen niet meer omdat je vinger erdoor geïrriteerd raakt? Dit kun je voorkomen door de ring van tevoren in te smeren met transparante nagellak. Smeer zowel de binnen- als de buitenkant in met een dun laagje transparante nagellak, laat deze dan opdrogen. De dunne laag transparante nagellak beschermt niet alleen je vinger maar het kan de ring ook beschermen tegen aanslag.

Bonustip: Bovenstaande tip kan ook gebruikt worden voor oorbellen. Wanneer je jouw oorbellen met een dun laagje transparante nagellak insmeert zal het ervoor zorgen dat je oorlellen minder geïrriteerd raken.

3. Kapotte panty of kous redden

Heb je een klein gaatje in je panty of kous en weet je niet wat je ermee moet? Gebruik er een klein beetje transparante nagellak voor. De transparante nagellak zal het gat niet herstellen maar het zorgt ervoor dat het gat niet groter wordt.

4. Bescherming tegen splinters

Ken je die vervelende kleine splinters in je meubilair waar je met je kleding aan blijft haken en soms zelfs met je huid. Met transparante nagellak kun je de splinters wegwerken, smeer een klein beetje transparante nagellak op de splinter en laat het goed drogen. Je kunt de doorzichtige nagellak ook gebruiken om kleine slijtplekken en deukjes in je houten vloer weg te werken.

5. Maak je lucifers waterdicht

Het klinkt wat ouderwets, lucifers. Voor de jongeren onder ons die niet weten wat een lucifer is. Een lucifer is een houtje met een ontvlambare kop waarmee je vuur kan maken. Soms komen we in het buitenland en daar maken ze wel vaak gebruik van lucifers. Om ervoor te zorgen dat de lucifers ook onderweg blijven werken kun je het kopje van de lucifer snel onderdompelen in transparante nagellak. Dit zal ervoor zorgen dat het kopje van de lucifer bescherm zal blijven. Zorg er wel voor dat het laagje om de kop dun is, anders duurt het een tijdje voordat de lucifer aangestoken kan worden.

6. Bescherm je knopen

Ben je het ook zo zat dat de knopen van je overhemd niet blijven zitten? Smeer de draden van elke knoop in met een laagje transparante nagellak. De nagellak zal ervoor zorgen dat de draden van knopen zal worden versterkt. Dit kun je ook doen met schoenveters en met touwen (van vesten of joggingbroeken). De nagellak zal ze beschermen en voorkomen dat ze gaan rafelen.

7. Rijg je draad gemakkelijk door de naald

Vind je het ook lastig om je draad door het naald heen te rijgen? Vanaf nu is dat verleden tijd, doop het uiteinde van de draad in een flesje transparante nagellak. Het zorgt ervoor dat het draad gemakkelijker door het oog van je naald glijdt.

8. Enveloppen verzegelen

Eén envelop likken om deze te verzegelen is geen probleem, maar wat als je meer dan één envelop moet verzegelen. In plaats van iedere envelop te gaan likken kun je gebruik maken van transparante nagellak. Neem een klein beetje transparante nagellak, breng het aan op de plakstrip en druk de envelop dicht.

9. Voorkom roestringen in je badkamer

Metalen bussen zoals scheerschuimblikken kunnen gemakkelijk roestringen achterlaten in je badkamer. Met transparante nagellak kun je voorkomen dat de roestringen een probleem worden. Smeer de onderkant van de metalen bus in met transparante nagellak en laat deze drogen, probleem opgelost.

10. Losse schroeven vastmaken

Iedereen heeft wel iets waarvan de schroeven steeds los gaan zitten, hoe vaak je ze ook vastdraait. Met transparante nagellak is dat verleden tijd. Haal de schroef eruit en smeer deze in met transparante nagellak. Zet de schroef meteen weer terug en laat deze opdrogen. De schroef zit nu vastgeplakt en komt niet meer los.

Waar ga jij transparante nagellak voor gebruiken? Behalve je nagels! Laat het ons weten in de comments!