Deze vreemde maar effectieve toilethacks zijn zeker raar, maar ze werken wel! Ze zullen je helpen bij het schoonmaken, repareren en zelfs ontstoppen van je toilet. Dit allemaal met spullen die je al in huis hebt!

We hebben allemaal een klus in huis die we liever vermijden, in ons geval is dat het schoonmaken van het toilet. Toch moet het toilet ook schoongemaakt worden. In de loop der jaren dat wij het toilet hebben schoongemaakt hebben we enkele handige trucjes gevonden die ons hebben geholpen. Je zult verbaasd staan van de mogelijkheden die wij hieronder benoemen.

1. Coca-Cola

Iedereen weet dat Coca-Cola niet goed is voor je tanden, maar een blikje Coca-Cola kan erg nuttig zijn om het toilet mee schoon te maken. De koolzuur in het blikje Coca-Cola kan kringen, opeenhopingen en vlekken in het toilet doen verdwijnen. Giet gewoon een blikje Coca-Cola vanaf de rand in het toilet in de wc-pot. Laat het een paar uur intrekken en schrob dan met een toiletborstel de vlekken weg.

2. Puimsteen

Wanneer je nog nooit een puimsteen hebt gebruikt om je toilet schoon te maken, probeer het eens! De schuursteen is een geweldig hulpmiddel om kringen en vlekken weg te schrobben. Zorg er wel voor dat zowel de puimsteen als de wc-pot vochtig zijn, dit om krassen te voorkomen. Schrob de vlekken voorzichtig weg met de natte puimsteen, spoel hierna de wc door. Nu kan je weer genieten van een schone toilet.

3. Witte azijn

Veel mensen zijn geneigd om bleekmiddel te gebruiken wanneer zij hun wc gaan schoonmaken. Maar je kunt ook witte azijn gebruiken, hierbij hoef je ook geen zorgen te maken over giftige dampen die vrijkomen. Om de vlekken in de wc te verwijderen doordrenk je wat keukenpapier met witte azijn en dit leg je dan op de vlekken, dit laat je dan een nacht staan. De volgende ochtend wanneer je wakker wordt verwijder je het keukenpapier en schrob je het gebied waar de vlek zat schoon. Dit helpt ook voor de smurrie die zich ophoopt onder de rand van je toiletpot!

4. Waterstofperoxide

Waterstofperoxide is een veilige en effectieve manier om je wc schoon te houden. Giet ongeveer een half kopje waterstofperoxide rond je wc-pot en laat het 40 minuten zitten. Spoel hierna de wc door, en je kunt weer genieten van een schone wc.

5. Heet water

Heb je een verstopte wc? Gebruik dan heet water om je wc te ontstoppen. Verwarm een pan met water op het fornuis tot net voordat het begint te koken. Haal de pan van het vuur en laat het twee minuten afkoelen. Giet het hete water vanuit de pan rechtstreeks in de wc pot om de verstopping op te lossen.

Dit is een truc die goed werkt, maar let op dat wanneer het temperatuurverschil te groot is dat er dan een kans bestaat dat er een scheur of zelfs een breuk in de wc-pot kan ontstaan.

6. Babyolie

Gebruik babyolie om je pas schoongemaakte toilet echt te laten stralen! Breng een paar druppels babyolie aan op een schone, zachte doek. Wij gebruiken hier altijd microvezeldoekjes voor. Poets de toilethandgreep en de buitenkant van je wc-bril en het reservoir om ze te laten schitteren. Deze truc is ook toe te passen op andere sanitair zoals kranen, douchekoppen en meer.

Welke toilethack heb jij toegepast? Of welke toilethack ken je nog meer? Laat het ons weten in de comments!